DRŽAVNO PRVENSTVO V JUDU

DRŽAVNO PRVENSTVO V JUDU ZA STAREJŠE DEČKE IN DEKLICE (U14) – ŠENČUR

V soboto, 27.1.2018 je v Šenčurju potekalo državno prvenstvo za starejše dečke in deklice (U-14). Judoisti Judo kluba Vrhnika so imeli štiri predstavnike, ki so prikazali odlične borbe.

Najbolje se je izkazal z 2. mestom Matevž POTREBUJEŠ v kategoriji do 38 kg. Žreb je določil, da je bil prvi krog prost, potem se je s 3 zaporednimi gladkimi zmagami (Ipponi) uvrstil v finale. Tam ga je čakal nasprotnik iz Maribora, ki drugo leto nastopa v tej starostni kategoriji. Matevž se je dobro postavil po robu izkušenejšemu nasprotniku, vendar je v drugi minuti borbe naredil majhno napako. Mariborčan jo je izkoristil in ga tako premagal z Ipponom. Matevž je na koncu osvojil odlično drugo mesto in naslov vice prvaka Slovenije.

Pri puncah se je izkazala s 5. mestom Lina MAKEK v kategoriji do 44 kg. Lina je najprej dva krat premaga nasprotnici z Ipponom in se tako uvrstila v pol finale. Tam je že povedla z metom in točko Wazari. Ko smo vsi mislili da je v finalu, je za trenutek bila nezbrana in nasprotnica iz Celjskega Sankaku-ja je to izkoristila. Lino je prijela v končni prijem in se tako uvrstila v finale. Praktično enaka situacija se je zgodila v borbi za tretje mesto. Na koncu se je Lina morala zadovoljiti s petim mestom.

V kategoriji do 38 kg sta nastopila še dva naša tekmovalca, Bor FEFER in Matija LOGAR. Oba sta premagala svoje nasprotnike po enkrat, kar je na žalost premalo za vidnejšo uvrstitev. Na koncu sta oba osvojila 9. mesti.

Tekmovalci Judo kluba Vrhnika so dokazali, da se z nadaljnim pridnim delom in treniranjem, lahko v prihodnje nadejamo odličnih uvrstitev. V naslednjih mesecih nas čaka še mnogo tekmovanj in državnih prvenstev za ostale starostne kategorije.

Zahvala za vso podporo in odlično sodelovanje gre tudi vodstvu in vsem pedagogom na OŠ Antona Martina Slomška, kjer naši tekmovalci obiskujejo šolo.

Tekmovalci (iz leve proti desni): Lina Makek, Matevž Potrebuješ, Matija Logar, Bor Fefer.

Trenerja (iz leve proti desni): Dejan Vogrinec, Boštjan Pungrčar.

Judo klub Vrhnika

Dejan Vogrinec

(Skupno 656 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...