Zapisi iz Kranjske Gore

  1. zapis: 22. 12. 2017

Našemu doživetju v Kranjski Gori se bliža zaključek. V četrtek zvečer smo imeli ples, ki smo ga vsi težko pričakovali. Ples je bil odličen, saj smo se zabavali vsi skupaj ne le vsak posebej. Ko se je ples končal smo vsi odšli v postelje. Zbudili smo se polni energije in pripravljeni na zadnji dan naše šole v naravi. Kot smo pričakovali je bil dan popoln. Zjutraj smo vstali in odšli na jutranjo telovadbo, ki je danes potekala malo drugače kot vsak dan do sedaj. Vsi skupaj smo se zbrali v prostoru, kjer smo dobili ankete o našem mnenju šole v naravi. Ko smo na te ankete odgovorili, smo se malo razgibali in nato odšli na zajtrk. Po zajtrku smo odšli vsak na svojo pot. Smučarji tekači so se danes odpeljali na tekaško progo v Planici, alpski smučarji pa so svoje znanje še naprej kazali na smučarskih progah v Kranjski Gori. Smučarji začetniki so od ponedeljka, ko so nekateri prvič stopili na smuči, zelo napredovali. Z učiteljico Barbaro in učiteljico Metko so se zavzeto spuščali in ponosno kazali nove stvari, ki so se jih naučili. Smučarjem iz druge skupine pa se je danes pridružila nova učiteljica. Učiteljica Tanja je prišla iz Planice, kjer je imela prav tako šolo teka na smučeh. Učenci so se je zelo razveselili in jo toplo sprejeli. Smučarji tretje skupine pa so se z učiteljem Tadejem odpravili na FIS progo, tako kot vsak dan. Tudi oni so se v teh dneh naučili veliko novega.

Prav tako učitelji naše šole, kot učitelji iz doma CŠOD Kranjska Gora, so nas zelo pohvalili, saj smo vsi zelo napredovali. Ta teden nas je vsak dan spremljalo sonce in nam vsako doživetje še polepšalo. Vsi učenci se zahvaljujemo za ta teden, ki ga ne bomo nikoli pozabili.

Ema, 8.a

  1. zapis: 21. 12. 2017

Dan smo začeli ob 7.15, ko nas je učiteljica Apolonija zbudila. Uredili smo se in se še vsi zaspani odpravili na jutranjo telovadbo. Telovadbo je vodila učiteljica Klavdija iz doma CŠOD v Kranjski gori. Na telovadbi smo se dokončno zbudili in se nato odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se pripravili za aktivnosti, ki so nas čakale čez dan. Smučarji tekači so se z avtobusom odpeljali v Rateče, alpski smučarji pa so že uživali na belih strminah. Smučarji iz druge skupine so se v četrtek prvič usedli na sedežnico in se spustili po novi, njim še neznani progi. Skupina boljših smučarjev pa se je že drugi dan podala na FIS progo. Spustili so se po progi, kjer vsako leto v marcu poteka tekmovanje v alpskem smučanju. Proga je strma, vendar so jo kljub temu uspešno presmučali. Skupina smučarjev začetnikov je že v torek osvojila smučarske zavoje in se na vrh hriba podala z vlečnico.

Danes popoldan  nas čaka še zaključek tečaja prve pomoči, ki se ga že vsi veselimo. Naučili smo se veliko novega in uporabnega za življenje. Naučili smo se povijati s kompresijsko obvezo, zaustaviti arterijsko krvavitev, razliko med venami, arterijami in kapilarami in še veliko drugega. Po prvi pomoči pa bomo imeli predstavitev sob, na kateri se bo vsaka skupina predstavila s svojo točko. Za večer smo pripravili zaslužen ples na katerem se bomo sprostili in se pripravili za zadnji dan šole v naravi, ki bo najbrž zelo zabaven.

Ema, 8.a

 

  1. Zapis: 19. 12. 2017

Vstopili smo v prve dneve naše šole v naravi. Že ob prihodu nas je prav prijetno pozdravilo sonce, ki se je prej skrivalo za oblaki. Po nastanitvi v domu nas je kmalu čakal naš prvi trening. Smučarji začetniki in smučarji tekači smo se na začetku še privajali na naše smuči, medtem, ko so se boljši že spuščali po snežnih strminah. Po smučanju so nas seznanili z varnostnimi pravili smučanja in nevarnostmi v naravi. Po večerji, ko nas je sonce zapustilo, smo se odpravili na nočni sprehod po Kranjski Gori in o njej izvedeli nekaj novega.

V naslednji dan smo vstopili z jutranjo telovadbo, ki ji je sledil zajtrk, ki smo ga tako težko čakali. Nato je sledil trening. Smučarji začetniki smo se prvič podali na žičnico, a vseeno od daleč opazovali vrstnike, ki so se že spet urno spuščali v dolino. Smučarji tekači pa smo se odpravili v Rateče, kjer smo uživali v prelepih sončnih žarkih, ki so osvetljevali zasneženo obzorje. Tekli smo tudi do Italije, na koncu je sledil zaslužen počitek na snegu. Zdaj pa se nam že mudi novim dogodivščinam naproti…

Maja, Rebeka, Urša, Tijana, Lana, Eva, 8. a

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...