NOVOLETNA PRIREDITEV IN DOBRODELNI BAZAR

Ko so na zadnji novembrski dan snežinke poplesavale nad Vrhniko in se je ta ovila v bel snežni plašč, smo se učenci in učitelji OŠ Antona Martina Slomška skupaj s starši in drugimi sorodniki zbrali v naši lepo okrašeni telovadnici. Babica Gelca je okrasila tudi novoletno jelko in zakurila v kaminu, da je bilo prijetno toplo in domače. Skuhala je dišeč čaj in z navdušenjem spremljala televizijsko dogajanje, ki smo ga oblikovali učenci naše šole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Športni program so s svojo točko popestrili judoisti, nastopile so mažoretke, svoje košarkarsko znanje so predstavili mladi košarkarji, številni plesalci pa so zaplesali v plesnih točkah. Babica Gelca se je razveselila tudi prihoda svojih vnučkov, ki so predstavili koledniške želje in ob spremljavi ljudskih inštrumentov tudi zaplesali. Pridružila se je tudi ravnateljica, ga. Darja Guzelj, ki je vse navzoče lepo pozdravila in nam zaželela lepe prihajajoče praznične dni. Da je bil ta večer prežet tudi s pesmijo, so poskrbeli pevci šolskih pevskih zborov, solistka in učenci glasbene šole s svojimi inštrumenti. S sklepno mislijo pa sta našo prireditev zaključila napovedovalca Dora in Erazem.

 

 

 

 

 

 

Po prireditvi je sledilo povabilo na že tradicionalni dobrodelni bazar. Prijetno praznično vzdušje so popestrile bogato obložene stojnice z izdelki, ki smo jih učenci sami izdelali na predprazničnih ustvarjalnih delavnicah. Ustvarjali smo zapestnice prijateljstva, okraske iz filca, lesene tulipane, voščilnice, usnjene obeske, mila, pralni detergent, kopalne krogle, okrasno embalažo za darila, snežake, venčke, božične aranžmaje, zadišalo pa je tudi po prazničnih piškotih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri izdelavi naših izdelkov smo se še posebej potrudili, saj smo jih izdelovali za dober namen. Prostovoljni prispevki, s katerimi so obiskovalci bazarja poplačali naš trud, so namenjeni šolskemu skladu in bodo porabljeni za nakup sodobnejših učnih pripomočkov oziroma druge nadstandardne opreme.

Ta večer je kar prehitro minil. Čudovito vzdušje, ki smo ga pričarali, pa naj bo prijeten uvod v prihajajoči praznični december.

 

(Skupno 458 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...