Ljubljanski maraton

Zadnji oktobrski vikend je v našem glavnem mestu potekal že 22. maraton, na katerem vsako leto nastopi več tekačev, od priložnostnih trimčkarjev, rednih rekreativcev, do vrhunskih poklicnih atletov, katerih tek je prava gibalna poezija.

Vendar Ljubljanski maraton brez najmlajših udeležencev, predšolskih lumpijev in šolarjev,  ne bi imel take veljave, če se na ulicah in trgih v soboto ne bi gnetlo 10.000 teka željnih otrok. Na tej elitni športni prireditvi tradicionalno sodeluje tudi naša šola, letos je ekipa štela 65 članov.

Učenci 1. in 2. razreda so tekli na 600m, od 3. do 5. razreda pa na 1350m. Oba teka nosita naziv promocijski tek, kjer se časi udeležencem ne merijo, tudi vrstnega reda na cilju se ne objavlja. Drugače je pri starejših učencih, kjer poteka prava tekma na 1800m dolgi progi, seveda po starostnih kategorijah. Našim atletom ni uspelo priteči med najboljših deset, a dejansko to sploh ni pomembno, kajti vsi so z udeležbo, predvsem pa borbenostjo in športnim odnosom pokazali, da so zmagovalci. Zmagovalci v očeh organizatorja, gledalcev, učiteljev in predvsem njihovih staršev, katerim se znova zahvaljujemo za zgledno sodelovanje, ker so svoje otroke pripeljali v Ljubljano in jim s tem omogočili udeležbo na največji športni prireditvi.

Čestitke učencem, staršem, učiteljem 🙂

Rezultati 6.-9.r

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...