Pomladanski pohod na Rakitni

Rakitna je majhno naselje na Rakitenski planoti, ki se nahaja na najvišje ležečem kraškem polju v Sloveniji, na nadmorski višini 800m. Zaradi naravne lege se temperatura tukaj pogosto spusti zelo nizko (l. 1956 -34 st.C) in to je v soboto, 22.4.2017, na Svetovni dan Zemlje, začutilo tudi 28 slomškovih pohodnikov. Ni bilo sicer pod lediščem, tako da so nas topli sončni žarki in hoja hitro pogreli. Prvi del poti je potekal po ravninskem predelu, nato pa smo prešli na gozdne poti, kolovoze in stezice. Kmalu smo se dovolj povzpeli, da se nam je odprl lep razgled na Ljubljansko kotlino, Krim, Kamniško-Savinjske Alpe, kasneje pa tudi na jug proti Snežniku, Slivnici, Javornikom.

Na Županovem vrhu, najvišji točki pohoda (999m), je bil čas za daljši postanek, živahni in energije polni učenci pa so dobili orientacijsko nalogo v iskanju skritega zaklada, katerega so zanesljivo našli.

Čakal nas je le še spust v dolino do jezera, kjer smo si vsi zadovoljni in dobre volje pomahali v slovo – do naslednjič 🙂

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...