SLOMŠKOV TEDEN KULTURE SE JE PRIČEL …

Dopoldne smo učenci in učitelji uživali ob poslušanju glasbil, ki so nam jih predstavili učenci Glasbene šole Vrhnika, popoldne pa v igranih in pripovedovanih nastopih učencev naše šole.

Na odru smo kar naenkrat zagledali pet Prešernov, ne samo enega. Ti so se s svojimi ženami pregovarjali o železni cesti, pa o tem, kam vse se bodo odpravili in koliko ljubic bodo imeli v vsakem mestu. Nič boljša sogovornika nista bila smetiščni in siamski muc, ki si nista bila enotna v tem, kdo živi boljše življenje. In kaj se zgodi, če zajček v gozdu najde zrcalo in misli, da je to njegova slika? Vse to so nam predstavili učenci gledališkega krožka pod mentorstvom učiteljic Bojane Petrovčič in Evelin Škof.

Pravljico o treh prašički, ki si zgradijo vsak svojo hišico, volk pa jim nagaja, smo si ogledali v angleškem jeziku. Učenci angleškega dramskega krožka, ki ga vodi učiteljica Petra Žitko, so nam za konec odigrali še Piko Nogavičko, ki je bila tokrat na obisku v naši šoli. Prav res posebna deklica je tale Pika!

Med igranimi prizori smo z veseljem prisluhnili še avtorskim pravljicam naših šestošolcev, ki jih je za pisanje pravljic o mravljicah navdušila učiteljica Vanja Kavčnik Kolar. Zgodbe so bile prav zanimive in duhovite.

Hvala vsem nastopajočim in njihovim mentorjem. Jutri pa spet nov kulturni dan …

Nastopajoči učenci in mentorice

prireditev0602 205 prireditev0602 212 prireditev0602 218 prireditev0602 227 prireditev0602 236 prireditev0602 255

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...