Medobčinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«

V torek, 19. 4. 2016, je na OŠ Ivana Cankarja potekalo medobčinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«. Gre za tekmovanje, na katerem se učenci od 6. do 9. razreda preizkusijo v vožnji s kolesom na spretnostnem in prometnem poligonu. Vožnjo vsakega posameznika so ocenjevali člani Zveze šoferjev in avtomehanikov z Vrhnike, v pomoč jim je bil tudi policist. Kasneje so učenci pisali še računalniški test iz cestno-prometnih predpisov. Vsi so v vseh sklopih tekmovanja pokazali veliko znanja, spretnosti, najpomembnejša pa je izkušnja, ki jim bo v vsakdanjem življenju na cesti prišla zelo prav. Lahko rečemo, da so vsi udeleženci zmagovalci, vseeno pa je bil učenec z OŠ Log Dragomer za odtenek boljši od ostalih in se je tako uvrstil na državno tekmovanje. Organizacija tekmovanja je bila zelo dobra, nihče ni bil lačen ali žejen, domov pa je vsak odšel s zeleno spominsko majico in kolesarskim bidonom. Najboljši trije so prejeli še posebne praktične nagrade in medaljo. Letos je bil med njimi tudi učenec z naše šole, Job Japelj, 6. b, ki se je uvrstil na drugo mesto.

Kaj veš o prometu 19.4.2016 (19)Kaj veš o prometu 19.4.2016 (24)Kaj veš o prometu 19.4.2016 (38)Kaj veš o prometu 19.4.2016 (35)Kaj veš o prometu 19.4.2016 (61)

Tekmovanja so se udeležili še Katja Fortuna, Rebeka Caserman, Katarina Ogrin, Maks Ogrin Žučko, Miha Svetličič, Mario Španič, vsi iz 6. a. Glede na to, da so bili prvič na takem tekmovanju, da se niso posebej pripravljali, so dosegli dobre rezultate, ki jih bodo v prihodnjih letih lahko nadgradili. Čestitke!

Matjaž Bajec

 

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...