WORLD SCHOLARS CUP: Ljubljana

V torek, 1. marca 2016, smo učenci 9. razredov (Ajda Miklavčič, Žanet Zakonjšek, Gregor Gajič, Jure Sečnik, Andrej Matevc in Robert Samardžija) iz osnovne šole Antona Martina Slomška Vrhnika odšli na regijsko raven tekmovanja World Scholars Cup.

Tekmovanje WSC je tekmovanje, ki obstaja od leta 2007. Združuje številne države, letos več kot 50. V različnih regijah sveta so prirejena regijska tekmovanja, na katerih izberejo učence, ki bodo odšli na svetovno raven. Učenci so razdeljeni v 3-članske skupine. Celotno tekmovanje poteka v angleščini. Letos je tekmovanje v Sloveniji potekalo na Osnovni šoli Danile Kumar. Udeležili so se ga učenci iz Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Bila je največja regijska raven v Evropi.

Učenci so tekmovali v 4 kategorijah:

  • Skupinsko pisanje spisa
  • Individualno reševanje testa z več možnimi odgovori (obkroževanje)
  • Skupinska debata (dve skupini debatirata na določeno temo)
  • Skupinsko odgovarjanje na vprašanja (vprašanje je projicirano na platno, z daljincem so izbrali pravilni odgovor)

Na šoli sta bila organizirana tudi kosilo in večerja. Program se je začel okoli 8:00 in končal okoli 21:00.

Naši učenci so bili izjemno uspešni. Obe skupini, 1. (Andrej Matevc, Gregor Gajič, Robert Samardžija) in 2. (Ajda Miklavčič, Jure Sečnik, Žanet Zakonjšek) se bosta udeležili svetovne ravni v Bangkoku na Tajskem. 1. skupina je dosegla 9. mesto, 2. pa 11. Prvih 15 ekip bo odšlo na svetovno raven tekmovanja. Vsi smo odšli  domov z alpakami, ki so simbolna žival tega tekmovanja.

497

Učenci 9. razredov

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...