DRUGOŠOLCI ŽIVIMO ZDRAVO

Zadnjih nekaj dni se pri drugošolcih vse vrti okoli zdravja. Obiskala nas je medicinska sestra iz vrhniškega zdravstvenega doma in nas naučila veliko pomembnih stvari povezanih s skrbjo za zdravje. Spoznavamo zdravo in uravnoteženo prehrano ter skrbimo za čistočo in telesno aktivnost.

Še vreme nam je naklonjeno in nas razveseljuje s prelepimi jesenskimi dnevi, ki so kot nalašč za gibanje na svežem zraku. V sredo smo pripravili dobro malico, primerna oblačila in obutev ter nekaj športnih pripomočkov primernih za igro na prostem in odšli na pohod na bližnji Štoržev grič. Pot ni bila pretežka, tako da nam je ostalo še veliko energije za igro in opazovanje okolice. Res je bilo veselo in kar prehitro smo se morali vrniti v šolo.

Danes pa smo si zavihali rokave, umili roke, nadeli predpasnike in pričeli rezati, sekljati, ribati in mešati. Kar sami smo si pripravili dva zdrava in zelo dobra namaza. Enim je bil bolj všeč tisti z zelišči, spet drugim tisti z zelenjavo. Vsi pa smo se najedli in spoznali, da je zdrava prehrana lahko tudi zelo dobra.

2015-11-11 11.13.43 20151113_110444 20151113_110524

Drugošolci in učiteljice

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...