Skoči na glavno vsebino

MEDNARODNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK

V letošnjem šolskem letu smo se prvič vključili v projekt mednarodne izmenjave knjižnih kazalk Bookmark Exchange Project, ki ga v mesecu šolskih knjižnic organizira IASL Mednarodna zveza šolskih knjižnic. Projekt izmenjave knjižnih kazalk vključuje šole z vsega sveta. Učenci ročno izdelajo knjižne kazalke poljubnih oblik, ki si jih z dodeljeno državo izmenjamo po klasični pošti v jesenskem ali zimskem času. Projekt izmenjave knjižnih kazalk je preprost in zabaven način sklepanja novih prijateljev s pomočjo šolskih knjižnic po vsem svetu.

V tem projektu je sodeloval 6. b razred z mentorico Martino Kokelj. Kazalke smo si izmenjali s šolo iz Litve, ki nam je bila dodeljena kot partnerska šola. Poslali so nam kazalke in pismo, v katerem so nam zaželeli vse dobro in napisali, da so razred, ki zelo rad likovno ustvarja. Pri razredni uri smo si vzeli čas in preverili, kje je Litva in si pogledali njene značilnosti, kulturo, navade …

Tudi mi smo ustvarjali in smo izdelali knjižne kazalke v obliki zabavnih svinčnikov. Priložili smo pismo, v katerem smo se na kratko predstavili in opisali razmere pri nas in jim tudi mi zaželeli srečo v tem šolskem letu. Pismo smo napisali v angleškem jeziku.

Zelo smo radi ustvarjali in se že veselimo prihodnjega šolskega leta, da se zopet povežemo z novo šolo ter spoznamo njihovo državo in navade.

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost