Skoči na glavno vsebino

ANGLEŠČINA, 6.C – 11.5.-15.5.

Dragi učenci. Začela bom s podajanjem celotedenske snovi, kajti verjamem, da si boste tako lažje organizirali svoj čas in si porazdelili snov po svoje.

Ta teden boste na zabaven način spoznavali nov angleški čas, ki je najmanj zahteven za uporabo in tvorbo: PRESENT CONTINUOUS TENSE – ‘opisni sedanjik’.

Zakaj ‘opisni’ sedanjik? Ker s tem časom opisujemo to, kar zdajle, v tem trenutku počnemo mi ali nekdo drug. Primer: I’m typing you instructions for English right now. (rano zdaj vam pišem navodila za angleščino) And you are reading these instructions at this moment. We are sitting now. (verjetno zdajle vsi sedimo, kajne? Torej: ne bomo rekli We sit right now AMPAK We are sitting right now.

Da bi vam ta angleški čas še bolj približala, sem vam pripravila dva PowerPointa, katera si boste ogledali.

Začnimo z Garfieldom, saj ga vsi poznate, kaj ne? Oglejte si najprej slike, kjer Garfield v različnih trenutkih počne različne stvari. Ob sliki si preberite povedi. Priporočam, da greste večkrat skozi te drsnice in da v drugo že sami naglas opisujete slike.  Garfield: Present Continuous_what_is_garfield_doing

 

Po Garfieldu odprite drugi Power Point. Ob prebiranju in ogledovanju le tega, si boste v zvezek prepisali glavne značilnosti, tvorbo in primere za PRESENT CONTINUOUS TENSE. Svetujem vam, da si 2.-6. drsnico prepišete v zvezek. Nato pa ustno odgovarjajte na vprašanja, povezana s ‘crazy animals’. Kako lahko na vprašanje na kratko odgovoriš, imaš podan primer na 8. drsnici.  Present Contin. tense: present_continuouscrazy_animals

 

V DZ na str.93 si preberi in tudi prepiši v zvezek še pravila pri zapisu dodajanja končnice -ING glagolom. Nekje se namreč zadnja črka glagola podvoji, predno dodaš ING (npr. He’s running), zadnja e črka odpade (npr. My mum is making a cake.)

V DZ reši naloge na str.67 in 68

 

V priponki imaš štiri povezave do štirih različnih vaj v ‘opisnem sedanjiku’. Prvi dve nalogi sta v trdilni obliki, tretja je v nikalni, zadnja pa so vprašalni stavki.

Prednost teh nalog je, da svoje odgovore lahko preveriš kar na računalniku (klikneš CHECK). Priporočam ti, da si nekaj primerov iz teh vaj prepišeš tudi v zvezek.

Linki do vaj: https://www.english-4u.de/en/tenses-exercises/present-progressive3.htm

https://www.english-4u.de/en/tenses-exercises/present-progressive4.htm

https://www.english-4u.de/en/tenses-exercises/present-progressive-negation

https://www.english-4u.de/en/tenses-exercises/present-progressive-question.htm

https://www.liveworksheets.com/ry124663ja

 

Učencem, ki angleščino usvajajo bolj počasi, priporočam, da naredijo zadnjo interaktivno vajo, ker je zares enostavna(glej zgoraj).

Tako, mislim, da boste tole zmogli in si res želim, da vaje delate v svojem tempu. Poleg šole in vseh obveznosti, ki jih imate, pa ne pozabite uživati dneva in se imeti fajn! Make your days joyful and interesting!

učiteljica Saša

 

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost