Skoči na glavno vsebino

ŠPORT 8. a/c – fantje, sreda, 22. 4. 2020

ŠPORT 8. a/c – fantje, sreda, 22. 4. 2020

Pozdravljeni!

Danes razvijamo moč nog, da bo naš skok v daljino daljši.

Za ogrevanje poskrbiš sam (tek po stopnicah, tek okoli doma, tek na mestu, itd.)

Spodaj imaš naštete vaje za moč nog. Navedena je ena serija, ki jo opraviš pred poukom, drugo serijo med poukom in tretjo p končanem poku. Po vsaki vaji si vzemi cca 30-60 sekund premora in stresi utrujene noge.

  • Dvigovanje telesa na stopnici (s prsti stopiš na stopnico, primeš se za ograjo in se na stegnjenih noga dviguješ. Na s pete e smeš it pregloboko pod stopnico, kjer stojiš). Dvig mora biti hiter in eksploziven, spuščanje je počasno. Dvigneš se 30x.
  • Dvigovanje telesa na stopnici z eno nogo (enaka vaja kot zgoraj, le da se dvigneš na eni nogi). Na vsaki nogi ponoviš 15x.
  • Sonožni skok na stopnico (skok na stopnico, sestopiš dol in ponoviš). Ves čas so noge v pokrčenem položaju (razen pri odrivu). Ponoviš 20 x.
  • Stol; stopiš ob steno, narediš korak naprej, zadnjico spustiš tako nizko, da imaš pravi kot med stegnenico in golenico, s trupom pa se nasloniš na steno, roke so v predročenju (stegnjene ali pokrčene pred seboj). Položaj stola držiš 45 sekund.
  • Počep – skok; izvedeš 1. počep (noge imaš vsaj v širini ramen), izvedeš polovico 2. počepa in se močno odrineš v zrak. Pri počepu moraš paziti, da ne greš s koleni preko navidezne linije prstov na nogi, torej z zadnjico bolj nazaj. Počep izvedeš do pravega kota med stegnenico in golenico. Vajo ponoviš 15x.
  • Korakanje v nizkih prisunskih korakih. Postaviš se v položaj nizkega počepa. V tem položaju izvajaš prisunske korake, 5 levo in 5 desno. Ves čas si v nizkem položaju. Vajo izvajaš 45 sekund.

Za vikend pa le pojdite z družino nekam v hrib in boste naredili še piko na i za razvoj moči nog.

Lepo vas pozdravljam.

Učitelj Tadej

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost