Skoči na glavno vsebino

Šport – 8a/c dekleta, sreda, 25.3.2020

Pozdravljena dekleta.

Kako ste preživele vikend? Ste poskrbele za dovolj gibanja (v naravi – skupaj s svojimi družinskimi člani), ste naredile kakšen dolg sprehod, ste kaj tekle, ste se razgibale in raztegnile svoje telo? Ker je omejitev gibanja na prostem in če nimate možnosti biti varno zunaj, pa zaplešite doma, naredite  gibalne vaje, ki jih lahko opravite doma…lahko tudi pri odprtem oknu, ali na balkonu, ali na vrtu pred hišo?  Nadihajte se svežega zraka, predihajte svoja pljuča. Ta teden je vreme res bolj neprijazno, a si vseeno vzemite čas in pojdite ven. Primerno se oblecite. In vedno poskrbite za svojo varnost in seveda tudi za varnost drugih.

Naredite si lep dan. Imam nekaj idej:

  • predno začneš z delom za računalnikom ali pred šolskim učbenikom, odpri okno in zadihaj (večkrat – globok vdih skozi nos in izdih skozi usta)
  • naredi pozdrav soncu (oglej si link ki ga prilagam in preberi vse, kar piše o vaji Pozdrav soncu)
  • nato si privošči dober zdrav zajtrk in pripravljena boš za sedeče šolsko delo
  • seveda ne pozabi na umivanje, ne samo rok, celega telesa (poskrbi za higieno vsak dan)
  • vzemi si čas za vmesne odmore, na vsake toliko časa odpri okno (ali stopi ven na zrak… ) korakaj in teči na mestu, poskakuj, naredi  vaje za gibljivost, vaje za moč in vzdržljivost (poglej linke spodaj)
  • in še eno idejo oziroma nalogo imam: piši dnevnik o svoji gibalni aktivnosti. Zapiši si, preveri, koliko in kako si aktivna, kaj si naredila vsak dan…(o tem mi lahko tudi napišeš)
  • nauči ali ponovi plesno koreografijo, ki si jo sestavila oziroma jo sestavljaš (vsak dan dodaj nekaj novega), bodi ustvarjalna in zapleši sproščeno in zapleši z veseljem. Pošiljam nekaj plesnih koreografij:
  • Vzdržljivost
  • Gibljivost
  • Moč

Pozdrav soncu:

http://www.promovita.net/pozdrav-soncu-blog/

Pozdrav soncu prinaša veliko dobrega vašemu telesu in umu.

Je odličen način, da se prebudite in rečete dobro jutro vsaki vaši mišici. Vadba nekaj ciklov pozdrava soncu zjutraj prebudi vaše telo, ga pretegne, ogreje in vzpostavi mišični tonus za cel dan. Odličen je tudi zato, da prepoznate svoje omejitve. Zjutraj je naše telo namreč še ni »pregneteno«, je nekako »surovo«, torej manj gibljivo kot sredi dneva ali zvečer. Telo se mora še ogreti, zato bodite nežni s seboj. Imate odlično priložnost da prakticirate ahimso oz. nenasilje.

Bodite lepo in ostanite zdrave.

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost