Skoči na glavno vsebino

ŠPANŠČINA 1, 26. 3.

Hola.

Še vedno čakam na zapise nekaterih jedilnikov in včerajšnje vaje. Dajmo, kar boste naredili danes, vse skupaj, tudi za nazaj, pofotkajte in pošljite na moj e-naslov .

Gremo kar naprej po učbeniku, seguimos en el libro :).

Stran 44, 45.

Naloga 11 – oglej si sliko in preberi seznam na desni strani. Ugotovi, ali se sestavine na pultu ujemajo s seznamom, ali kaj manjka. Spoznal boš nove besede: lata, bolsa, paquete, botella. Sklepaj, kaj pomeni kakšna beseda, nekatere lahko povežemo z angleščino botella – bottle, nekatere s slovenščino paquete – paket, ostali dve, pa poišči sam. Da vidimo, kdo bo prvi :). Seznam prepiši v zvezek, neznane besede si podčrtaj in jih prevedi pod prepisan seznam.

Na strani 45, naloga 12 si oglej primer šolskega jedilnika. Ponovi dneve v tednu in si za vsak dan oglej, kaj jedo otroci. Primer plato – predjed, segundo plato – glavna jed, postre – sladica. Pan (= kruh) je vedno zraven, pri vsakem obroku. Odgovori na vprašanja pod jedilniki: Katera sladica je v PON in v SRE? Katere so predjedi v TOR in ČET? Katera je glavna jed v PET? Kateri dan ima tebi najljubši meni?

Ker naslednji teden še ne gremo v šolo in gospa Petra ne bo naredila jedilnika za našo šolo, ga naredi ti. Obroki naj bodo polnovredni, vedi, da nismo v tednu otroka :).

Ne pozabi, za vsako nejasnost ali težavo sem na voljo e-naslovu zgoraj, piši, če kaj ni jasno. Če se slišiš s kom iz skupine, govorita špansko. Vamos.

Que os vaya bien, naj vam gre dobro.

Saludos, Urša Govekar

 

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost