Skoči na glavno vsebino

TJA 1. ura, skupina 4

Učenci pozdravljeni v drugem tednu našega druženja preko spleta. Upam, da ste zdravi in polni energije. S polno paro nadaljujemo z naslednjo uro angleščine. Hkrati vas prosim, da mi na email napišete, kako napredujete z delom. Preglejte ponovno navodila za angleščino za minuli teden in dopolnite, če česa še niste naredili.

POMEMBNO: do četrtka mi vsi napišete na email () kako napredujete, kje imate težave in česa še niste naredili in razlog za to. Če imate možnost, opravljeno delo poslikate in posredujete, vse do zadnje ure.

  1. Danes začnemo z vajami v DZ, ki ste jih naredili v zadnji uri. Nepravilne glagole, ki si jih napisal v DZ, vaja 36, na str.117, popravi s pomočjo nepravilnih glagolov na str 198 – 199 v učbeniku. Popravi z rdečim kulijem, da so vidni popravki. Nato reši še vajo 35 v DZ na strani 116.
  2. Nadaljuj z delom po učbeniku. Naučil si se da Present Perfect uporabljamo za različna dejanja:

Raba številka 1 je nazorno prikazana v vaji 7a v učbeniku, na str 111. Gre za posledice dejanj, ki so vidne v sedanjosti. Za vsako sliko napiši povedi v zvezek in zgoraj napiši za kakšno rabo gre    ( 1. neko preteklo dejanje, katerega posledice so vidne v sedanjosti). Uporabljaj iztočnice pod slikami in pazi na pravilno obliko glagola.

Primer 1: She has lost her weight.

  1. Nadaljuj z vajo na str 113 (učb). Tokrat gre za dejanja, ki so se začela v preteklosti in so se ravnokar zgodila (to napiši v zvezek). Tudi tu napiši primere k vsaki sliki v zvezek. Uporabljaj JUST. Glej primer in iztočnice pod slikami, ki jih lahko uporabljaš.
  2. Naslednja je vaja 9 v učb, na str 112. Napiši kaj so učenci, ki organizirajo zabavo že naredili (They’ve already….) in česa še niso (They haven’t …… yet).
  3. Današnjo uro zaključiš z vajami 32 in 33a v DZ.

Lep pozdrav

Učiteljica Simona

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost