Skoči na glavno vsebino

ANGLEŠČINA

Pozdravljeni četrtošolci!

Danes sem za vas pripravila zanimivo in uporabno gradivo: MOJA HIŠA, PROSTORI IN OPREMA V NJEJ

Navodila za delo so tokrat za cel teden, torej za dve šolski uri (ponedeljek in četrtek).

Osnovne prostore v hiši verjetno že znate poimenovati. Zapomni si še, kako rečemo podstrešju (ATTIC), študijski sobi/kabinetu (STUDY/OFFICE) in sobi, ki je namenjena pranju perila (LAUNDRY). Za obnovitev besedišča o sobah si oglej naslednji posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=aOSJZbHoiY8&t=1s

Danes pa boš spoznal tudi vrsto novi besed za opisovanje opreme v sobah. Oglej si naslednji posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=R9intHqlzhc

Tisti, ki bi želeli spoznati še več besed, si lahko ogledajo tudi posnetek:

https://www.youtube.com/watch?v=m27Cck_LGHc&t=204s  Vsekakor se ti ni potrebno zapomniti vseh besed, ki jih slišiš na posnetku, lahko pa da ti bo ostalo v spominu več kot je napisanega v učbeniku.

V učbeniku na str.57 imaš sliko hiše s prostori in opremo v njej. Oglej si to sliko in preberi besede ob sliki. Kaj opaziš? So poimenovanja kakšnih besed drugačna v učbeniku kot pa na video posnetku?

Hmm, še enkrat si oglej prejšnji posnetek in besede primerjaj z besedami v učbeniku.

Namig: na posnetku so izrazi, katere uporabljajo Američani, v učbeniku pa so zapisane besede, ki se uporabljajo v Angliji. Kot vidiš, rečejo Američani štedilniku STOVE, Angleži pa COOKER, omarici v kuhinji pravijo Američani CABINET, Angleži pa CUPBOARD.  Poišči še kakšno razliko!

Do naslednjega tedna čim večkrat zavrti posnetek (predvsem drugi/tretji), da si zapomniš nove besede za opremo v hiši. Nato pa v zvezek čez dve strani nariši svojo hišo ali stanovanje, označi prostore v hiši in nariši ter pobarvaj tudi opremo/pohištvo v vsaki sobi. Ob sliki nariši puščice in zapiši besede predmetov (npr: cooker, fridge, table..)

V DZ reši tudi naloge na str.54 in 55.

Se slišimo zopet naslednji teden! Bodi lepo do takrat!

Učiteljica Saša

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost