TJA – 7b ura 3 in 4

Pozdravljeni učenci. Spodaj vam pošiljam načrt za 3. in 4. uro, ki sta danes na urniku. Sledite navodilom.

TJA – 3. ura

V DZ rešite vaje na str. 101, vajo 7b na str 104, 7c – 8 na str 105 in vajo 9 na str. 106 ( to vajo naredite v zvezek).

 

TJA – 4. ura

Iz učb. naredi vajo 8a na str. 103 (v zvezek, kot kaže primer). Nato naredi še vajo 9 na isti strani. Napiši primerjavo med dekleti, 7 povedi.

Na str. 104 v učbeniku je kviz o ZDA. Reši ga tako, da odgovore v obliki celih povedi zapišeš v zvezek. Nato preberi besedilo o ZDA na naslednji strani, 105. Besedilo lahko tudi poslušaš, saj imate učenci prost dostop do interaktivnih učbenikov, na tem naslovu: https://touchstone.si/eucbenik

V zvezek prepiši naslov na vrhu strani 105, in naslednje besede, ki jih s pomočjo slovarčka tudi prevedeš : the richest, by far, the most famous district, near the border, Spanish in character, signs, the official language, the second most common language, tme most attractive, Independance Day, celebrate, varitey of nationalities, inhabitants, choose to go, slaves.

To je vse za prvi teden. Upam, da ti je uspelo slediti načrtu. Pomembno je, da delaš sproti. Zato ne puščaj dela za naslednji teden, saj v ponedeljek dobiš nov načrt dela. Do takrat pa lepo bodi in ostani zdrav:)

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...