NIP računalništvo 1

Delo za ponedeljek, 16. 3. 2020 in 23. 3. 2020:

 

Četrtek, 19. 3. 2020

Znova pozdravljeni.

Ker prihaja do kar nekaj težav s Scratchem, kar pa zagotovo ni naš namen, sem se odločila, da naj učenci sami izberejo eno od dejavnosti:

  1. Izdelava naloge v Scratchu (opisano spodaj). V pomoč so lahko tudi video vodiči.
  2. Izdelava stripa (navodilo spodaj).
  3. Portal Pišek, kjer rešujejo miselne naloge.
  4. Utrjujejo programiranje z Uro za kodo.

Strip – učenci lahko sodelujejo v Nagradnem stripovskem natečaju, ki ga organizira Muzej novejše zgodovine Slovenije.  Kdor se bo odločil za sodelovanje, naj mi sporoči na mail. Več o natečaju na slikah:

  

!!! Prav vsi učenci pa bodo morali narediti dokaz o učenju, ki bo dnevnik učenja, v katerega učenci zapišejo, kaj so se učili, lahko priložijo kakšno zaslonsko sliko in dnevnik prinesejo na učno uro, ko se spet vidimo. Dnevnik lahko izdelajo na list papirja, v urejevalniku besedil (npr. Word) ali izberejo poljubno obliko. Če se dolgo ne bomo videli, mi boste dnevnike poslali po mailu. !!!

Pazite nase in ostanite zdravi!

 

Pozdravljeni.

Če je kateri učenec pozabil, kako poteka delo v Scratchu, potem naj ponovi osnove programa Scratch. Do programa dostopate preko povezave https://scratch.mit.edu/. Kliknete Vpiši se in vpišete uporabniško ime je sonjas, geslo pa nra2020. Nato se malo poigrajte v programu. Kliknete Ustvari in nato poskušajte kaj preprostega narediti. V pomoč vam bodo:

Datoteko shranite tako, da kliknete prazno polje (zraven oranžnega polja, kjer piše Deli). Enostavno vpišite v to polje ime-priimek-razred. Nato kliknite Datoteka in Shrani takoj. V kolikor imate ukaze v angleščini, kliknite sličico sveta/zemlje (levo zgoraj) in izberite Slovenščina.

Naloga učencev pa je, da v Scratchu izdelajo zgodbo na temo Učenje na daljavo. Izdelava zgodbe traja 2 šolski uri. Pogoji za zgodbo so: vstaviti vsaj 5 predmetov, menjava vsaj 3 ozadij, predmeti se morajo premikati, med predmeti mora potekati pogovor (pazite na zamike). Datoteko poimenujte ime-priimek-razred. Narejene izdelke bom preverila vsak petek. In nikakor ne brišite izdelkov drugih!

Za informacije sem na voljo na sonja.strgar@guest.arnes.si

Pazite nase in ostanite zdravi!

Vaša učiteljica Sonja Strgar

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...