Majski glasbeni večer

Majski glasbeni večer, ki je bil v četrtek, 23. 5. 2019, v avli naše šole, je še enkrat več postregel z obilico ubrane glasbe.

Večer je otvorila pevska skupina učiteljic. V nadaljevanju so se predstavili šolski pevski zbori in sicer zbor prvošolcev pod mentorstvom gospe Alenke Košak Mencin, zbor drugošolcev in tretješolcev pod mentorstvom gospe Urške Zamejc, zbor četrtošolcev in petošolcev pod vodstvom gospe Lidije Lenarčič ter pevska skupina šestošolk in devetošolk pod vodstvom gospe Helene Grbac. Zbore je na klavirju spremljala gospa Marta Kržič. Vsi zbori so se izjemno dobro odrezali, vse zapeto je bilo res prijetno za naša ušesa. V posebni glasbeni točki sta se predstavili tudi učenki Lana Bogunič in Rebeka Caserman. V duetu sta odpeli večno skladbo Ne čakaj na maj. Lahko smo spremljali tudi točko, v kateri so se združili pevci četrtega, petega, šestega in devetega razreda in skupaj zapeli in zaigrali na Orffova glasbila. Seveda med pevskimi nastopi ni  manjkalo niti plesa. Učenci šolske folklorne skupine pod mentorstvom gospe Tanje Zupan so nam preko petja in plesa približali praznik kresovanja. Prireditev so povezovale nadebudne četrtošolke Eva, Lili in Taja, ki so svojo prvo voditeljsko vlogo izpeljale več kot dobro. Večer se je zaključil z nagovorom devetošolke Maje, ki je vse navzoče povabila k ogledu in »nakupu« umetniških del naših učencev, ki so nastajali pod okriljem Slomškovega ateljeja in tudi sicer med urami likovne umetnosti.

Bogastvo človeka je dobro, ki ga stori drugim… Ob tej priložnosti se tudi iskreno zahvaljujemo vsem obiskovalcem večera za obisk in prostovoljne prispevke, ki ste jih darovali za naša umetniška dela.

Zapisala: Martina Fajdiga

 

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...