KNJIŽNA ČAJANKA

V torek popoldne se je učilnica 3.a spremenila v pravljično sobo. Za učence prvih in drugih razredov je pravljico o Sapramiškini sreči pripovedovala babica Sonja (oprostite – učiteljica Sonja).

Z odprtimi usti smo jo poslušali. Zagodel nam je tudi fotografski škrat, ki je zleknjen na blazino tako poslušal, da nas je pozabil fotografirati.

cajk1

Na koncu smo se ob suhem sadju, piškotih in čajčku veselili majhne srečice, ki si jo je skovala Sapramiška sama. Naučili smo se, da je VSAK SAM SVOJE SREČE KOVAČ.

Tudi učenci tretjih, četrtih in petih razredov smo imeli knjižno čajanko! Ob knjižničarki Saši smo prisluhnili zgodbi o resničnem dogodku, ko je eden izmed najboljših violinistov na svetu eno uro igral na postaji podzemne železnice, oblečen kot poulični glasbenik. Mimo njega je šlo več kot tisoč ljudi in le sedem se jih je ustavilo in prisluhnilo za več kot eno minuto. Zgodba VIOLINIST govori o glasbi, umetnosti, o neizmerni lepoti, ki nas obdaja, če le odpremo oči in ušesa in srce.

Ob koncu našega druženja smo se tudi mi posladkali z dobrotami in se pogreli z okusnim čajem. Naučili smo se, da so drobni trenutki v življenju zelo pomembni. Dobro jih je znati prepoznati in uživati v njih.

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...